Jan Van Spaendonck

Jan Gevers koninklijk onderscheiden bij afscheid

Na veertig jaar nam Jan Gevers vandaag afscheid als voorzitter van de Algemene Directie Van Spaendonck. Naast zijn trouwe dienstjaren bij Van Spaendonck heeft hij zich met grote overtuiging ingezet voor de inwoners van Tilburg, op het gebied van cultuur, sport en kunst en voor de ondernemers. Burgemeester Theo Weterings heeft Jan Gevers met veel waardering en respect onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens zijn feestelijke en culturele afscheid in het Van Spaendonck Ondernemingshuis was er aandacht voor de historie van Van Spaendonck en de betekenis die Gevers heeft gegeven aan de kernwaarden waaruit Van Spaendonck in 1919 is ontstaan. Op uitdrukkelijk verzoek van Gevers is genodigden gevraagd geen cadeaus te geven, maar een bijdrage te doen aan de community Quiet Tilburg.
‘Toegevoegde waarde willen leveren aan ondernemerschap, met een enorme interesse in de nieuwe wereld van digitale transformatie’, dat is Gevers ten voeten uit. Hij heeft dat altijd weten te verbinden met oog voor de maatschappij en alle stakeholders. In de naaste omgeving, Tilburg en daarbuiten. Zo is hij mede-initiator geweest van het cultuurfonds in Tilburg, en heeft hij op vele manieren bijgedragen aan een gevarieerd cultuurklimaat. En zo memoreerde Weterings in zijn toespraak, wist hij na jarenlang van vruchteloos overleg het parkmanagement samen met de gemeenteraad en ondernemers in de stad op een hoger plan te krijgen. “Een ondernemer die niet enkel voor eigen parochie spreekt maar ogen en oren open houdt voor de omgeving”.

De filosofie ‘door samenwerking worden kleine dingen groot’ staat dan ook niet alleen met trots op het visitekaartje van de organisatie maar Jan Gevers droeg dit met verve uit. In 2019 bestaat Van Spaendonck 100 jaar. Het bedrijf is financieel gezond, heeft een goed uitgewerkte strategie en is klaar voor een nieuwe groeifase. Voor Jan Gevers was het een goed moment om het stokje over te dragen aan de nieuwe directievoorzitter Jeroen de Heer.

Van Spaendonck groep BV werkt met al haar bedrijven aan succesvol ondernemerschap, want door samenwerking worden kleine dingen groot.

Nieuws en verhalen over werk en samenwerken