Onze filosofie

Al 100 jaar draagt Van Spaendonck bij aan ondernemerschap in Nederland. Dat is iets om trots op te zijn. In die lange periode hebben wij de ondernemers van Nederland – groot én klein – geïnspireerd, geadviseerd en ondersteund. Vandaag de dag doen we dat nog steeds. Op een eigentijdse wijze, maar geïnspireerd door onze filosofie van het eerste uur: door samenwerking worden kleine dingen groot.

 

“Zo organiseren en faciliteren wij samenwerking. Door samenwerking worden kleine dingen groot.”

Feiten en cijfers die voor zichzelf spreken

Bekijk onze jaarcijfers 2017 en andere interessante feiten over Van Spaendonck.

aantal mensen

Er werken in het totaal 175 medewerkers bij Van Spaendonck

aantal mannen en vrouwen

Verhouding werknemers bij Van Spaendonck is man 52% en vrouw 48%

Gemiddelde leeftijd

Gemiddelde leeftijd is 43,58 waarbij 27% tussen 18-35 jaar, 39% tussen 35-50 jaar en 34% tussen 50-67 jaar

aantal jaar in dienst

Gemiddeld is het dienstverband bij de mannen is 9.60 jaar en bij de vrouwen 12,20 jaar

Van Spaendonck bedrijven

MKB Banenmonitor
Brench!
Qwoater
Van Spaendonck Verzekeringen
Loket.nl
Wissenraet Van Spaendonck
BW7
Van Spaendonck Brancheadvies
Van Spaendonck Online
Klachtregeling.nl

Maak kennis met de Van Spaendonck directie

 • Jeroen de Heer
  Jeroen de Heer Directievoorzitter
 • Carmen De Jonge
  Carmen De Jonge Algemene Directie
 • Ruud van Leeuwen
  Ruud van Leeuwen Algemene Directie
 • Erik Snels
  Erik Snels Algemene Directie

Onze Raad van Commissarissen

 • Hans van der Molen
  Hans van der Molen Voorzitter raad van commissarissen
 • Esther Raats-Coster
  Esther Raats-Coster Raad van Commissarissen
 • Bart Straatman
  Bart Straatman Raad van commissarissen

Werken bij Van Spaendonck?

Wij zijn continu op zoek naar mensen om onze organisatie te ontwikkelen!

Een rijke historie als sterk fundament voor meerwaarde voor onze klanten

Als zoon van een wollen stoffen fabrikant te Tilburg startte Mr. Dr. B.J.M. (Barend) van Spaendonck in 1919 met secretariële ondersteuning van werkgeversverenigingen in de Brabantse regio, waaronder de voorlopers van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging, de textielindustrie, en de schoen- en lederwarenindustrie. Decennia lang was hij secretaris van de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Tilburg. Van Spaendonck had een uitgesproken mening over tal van zaken op sociaal en economisch gebied. De dienstverlening werd al snel uitgebreid naar vele andere branches en maatschappelijke organisaties. Vanaf eind jaren ’20 ging Van Spaendonck ook de pensioenen van klanten en tal van andere cao-fondsen beheren. Mede om die reden werd het bedrijf in 1939 omgezet naar een niet-winstbeogende Stichting Bureau Mr. Dr. B.J.M Van Spaendonck. Deze stichting functioneerde als een coöperatie. De aangesloten organisaties en instellingen bepaalden in een vergadering gezamenlijk de koers. De kosten werden gedeeld.

In 1963 nam Barend Jan Van Spaendonck het roer over van zijn vader. Hij kwam direct voor grote uitdagingen te staan. Het aantal ondernemingen in de zogenoemde “maak”-industrie liep in die tijd sterk terug vanwege concurrentie uit de lage loon landen. Reden voor van Spaendonck om te kiezen voor diversificatie. Er kwamen nieuwe branches en pensioenenfondsen bij. En er werd werk gemaakt van het vercommercialiseren van ondersteunende diensten, zoals secretariaatsvoering, pensioen- en vermogensbeheer, organisatieadvies, computerservice, makelaardij, incasso, administratievoering en drukwerk.

Midden jaren tachtig werd besloten Van Spaendonck om te bouwen tot een commerciële dienstverlener die ondernemers ondersteunt bij vraagstukken die van belang zijn voor het succes van hun onderneming. Een dienstverlener die werkt met vernieuwende concepten, benaderingen en services. Maar ook een maatschappelijk betrokken onderneming die gelooft in evenwichtige en duurzame oplossingen die passen in het stakeholders denken. En een onderneming die kiest voor inhoud met medewerkers die gaan voor het succes van de klant. Het management waakt over het erfgoed dat Van Spaendonck haar heeft toevertrouwd. Want ondanks dat er in bijna 100 jaar veel veranderd is koesteren wij onze historie en ons DNA. Door samenwerking worden kleine dingen groot.