Wat is de grootste HR-frustratie in jouw bedrijf? Deel je inzicht en win een personeelsuitje!

“Frustration is the mother of innovation” is een bekende uitspraak van James Dyson, uitvinder van onder meer de stofzuiger zonder stofzuigerzakken 

Dyson ”Ik ben constant aan het denken hoe we dagelijkse frustraties kunnen voorkomen. Als mens zijn we geconditioneerd om frustraties te negeren, te accepteren. Je ervaart ze niet meer. De truc is om deze dagelijkse frustraties op te merken en er vervolgens wat mee te doen.”  

Dit vinden wij we een dermate interessante gedachte, dat we met die insteek een innovatietraject willen gaan opzetten! We zijn daarom op zoek naar veel voorkomende (maar wellicht verborgen/geaccepteerde) HR-frustraties. 

Wij dagen je uit! 

Aan alle ondernemers, HR-managers en medewerkers met HR-taken; wat zijn jullie grootste frustraties op het gebied van HR? Wat vind je vervelend, ongemakkelijk, onhandig, overbodig, tijdrovend, te ingewikkeld, complex, te duur, etc.? Wat kan er beter of wat mis je in huidige diensten/producten/tooling?   
 
Jouw frustratie gaan wij vervolgens als inspiratiebron gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, producten of diensten waarmee we jullie kunnen ontzorgen. 

Waar zijn we precies naar op zoek? 

  • Naar alle frustraties op HR-gebied van mkb-bedrijven:  
  • Naar grote frustraties én kleine frustraties! Juist ook kleine of herkenbare frustraties, de frustraties die we met z’n allen negeren of hebben geaccepteerd, kunnen een fantastische inspiratiebron vormen voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en diensten. 
  • Naar zo concreet mogelijke frustraties. Dus liever niet een heel proces als frustratie insturen, maar juist het specifieke onderdeel van het proces wat zo frustrerend is, en waarom het zo frustrerend is! Het mooiste is als de frustratie in één beeld (screenshot, foto, video) is te vangen/toe te lichten. 

Wat is er te winnen? 3 x personeelsuitje t.w.v. €1.500-€2.500! 

De top 3 ‘grootste/meest herkenbare’ frustraties winnen een personeelsuitje, 1e prijs t.w.v. €2.500, 2e en 3e prijs t.w.v. €1.500! Dus willen jullie met 10 man eten bij een sterrenrestaurant, dat kan! Willen jullie met 50 man skydiven of kiteles nemen? Of met 100 man een avondje de padelhal afhuren? Doe dan mee met deze challenge, win en declareer je personeelsuitje! 

Timeline 

  • Maandag 17 april: Lancering challenge 
  • Donderdag 1 juni 17.00: Deadline challenge 
  • Woensdag 14 juni: Bekendmaking van de 10 geselecteerde frustraties 
  • 14 juni t/m 30 juni: Online stemronde voor ondernemers en panel 
  • Donderdag 6 juli: Bekendmaking winnaars 

Heb jij een frustraties rondom HR-gerelateerde taken? Lever dan voor 1 juni jouw frustratie bij ons in! 

Enthousiast maar nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door onze vorige edities van de Van Spaendonck Innovatie Challenges

Nieuws en verhalen over werk en samenwerken