Werkgelegenheid in het MKB blijft stijgen met 3,7%

Tilburg, 10 februari 2017 – De werkgelegenheid in het MKB is ten opzichte van het vierde
kwartaal van vorig jaar met 3,7% gegroeid. De groei heeft zich in de afgelopen drie maanden
verder doorgezet en bijna alle sectoren laten een positieve ontwikkeling zien. Daarbij zijn er enkele positieve uitschieters in kinderopvang, verpleeg en verzorgingshuizen en architectenbureaus. Sectoren die het enige tijd geleden zwaar te verduren hadden.

De Van Spaendonck MKB Banenmonitor signaleert een opwaartse trendlijn in de banengroei. Dit geldt ook voor de banengroei in het Nederlandse MKB voor het vierde kwartaal van 2016 t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2015. Dit blijkt uit analyse van salarisdata van 800.000 Nmkb banenmonitorederlanders werkzaam bij MKB- werkgevers tot 250 werknemers.

De vier koplopers in de banengroei zijn kinderopvang, verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg, timmerindustrie en groothandel in aardappelen, groenten en fruit. Mogelijk als gevolg van de structurele investering in de kinderopvang is het aantal banen in kinderopvang – de grootste stijger –  met maar liefst 12,5% toegenomen. Ook de groei in timmerindustrie is opmerkelijk, hier werd een groei van 11,5% geconstateerd.

Figuur 1: FTE ontwikkeling naar branche (december 2016 vs. december 2015) – (Bron: Van Spaendonck MKB Banenmonitor)
__________________________________________________________________________________
Voor meer informatie raadpleeg: Giel Schikhof & Niels Wessels van Van Spaendonck
T: +31 13 594 4594 E: info@mkb-banenmonitor.nl http://www.mkb-banenmonitor.nl

bron

Nieuws en verhalen over werk en samenwerken