Breeam

Van Spaendonck Ondernemingshuis behaalt BREEAM excellent duurzaamheidscertificaat

“We zijn trots op het behalen van het keurmerk ‘Breeam excellent’ voor duurzaamheid”, aldus Jan Gevers, voorzitter Algemene Directie over het in 2017 compleet gerenoveerde Van Spaendonck Ondernemingshuis. Het huis is het resultaat van nauwe samenwerking met architect Cepezed, adviseurs Nelissen, bouwbedrijf Mertens en installatiebedrijf Homij. “De ambitie om na de renovatie te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van duurzaamheid (management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, landgebruik en ecologie, vervuiling) was hoog. Als je dit dan uiteindelijk samen voor elkaar krijgt, dan kun je niet anders dan zeer tevreden zijn.”

“We wonen hier nu bijna een jaar samen met VNO-NCW Brabant-Zeeland, Bouwend Nederland, IFF, Van Spaendonck Services, Loket.nl, Van Spaendonck Brancheadvies, Wissenraet Van Spaendonck en de Van Spaendonck Groep. Het is niet alleen een duurzaam gebouw met milieuvriendelijke en innovatieve oplossingen zoals warmte- en koudeopslag, zonnepanelen, het slim omgaan met regenwater en een fraaie ecologische tuin. Dagelijks zie je dat de formule van ‘elkaar ontmoeten’ werkt: in het werkcafé Seats, de pleinen, zitjes en vides werken huisgenoten en relaties samen. Ook de transparantie met de glazen wanden en zonlicht geeft een uitnodigende werksfeer. Na een jaar besef ik nog regelmatig wat een geluk het is om in zo’n prachtig en duurzaam pand te samen te mogen werken” Breeam

Benieuwd naar de renovatie? Kijk dan in dit filmpje naar de transformatie  

Wilt u een ontmoeting organiseren: een seminar, vergadering, trainingsdag of receptie? Dat kan op verschillende manieren in het Van Spaendonck Ondernemingshuis. Informeer naar alle mogelijkheden via 013-5944600.

In ons huis zit een uitstekend bedrijfsrestaurant, van waaruit ook de catering voor onze huisgenoten en bezoekers wordt verzorgd.

Nieuws en verhalen over werk en samenwerken