Groei werkgelegenheid in MKB zet door

In het MKB is in het derde kwartaal van 2017 een groei in werkgelegenheid van 3,8% waargenomen ten opzichte van het derde kwartaal van 2016. De groei in het midden en kleinbedrijf ligt al maanden boven de 3,5% en daarmee boven het bruto binnenlands product (CBS). Alle sectoren en ook de meeste provincies laten mooie groeicijfers zien.

Het MKB is met recht een banenmotor te noemen. De groei in het aantal banen ligt volgens de Van Spaendonck MKB Banenmonitor al drie kwartalen op rij op dit hoge niveau en vrijwel alle sectoren profiteren van het economisch herstel. Alhoewel de zorg doorgaans wordt gekenmerkt door relatief grotere organisaties zien we het MKB in deze sectoren groeien en weten deze organisaties ook nog hun vacatures in te vullen. Verder zien we substantiële groeicijfers in kinderopvang, metaal en groot- en detailhandel.

De druk op de arbeidsmarkt wordt breed gevoeld, naast nieuwe banen was er immers sprake van ruim 19,7% vervangingsvraag. Alle regio´s in Nederland profiteren, met Friesland, Overijssel, Flevoland en Noord Brabant als absolute koplopers.

Voor meer informatie raadpleeg: Giel Schikhof & Niels Wessels van Van Spaendonck T: +31 13 594 4594 E: info@mkb-banenmonitor.nl http://www.mkb-banenmonitor.nl

Nieuws en verhalen over werk en samenwerken